Friday, January 28, 2011

Puding Pelangi

Makan selepas  disejukkan,,, halus lembut jer lalu tekak.... resipi ni fetty cuma dr salah 1 majalah "rasa" tp memang berbaloi buat,,, sedapppp..

Bahan:-
1peket agr2
1/2 tin susu sejat
1 sb tpg kastard
3 sb tpg jagung
3 sb susu pekat
pewarna merah&hijau
2 biji telor
gula secukupnya da air

Cara:-
-Didihkan agar2 dgn lapan cwn air
-masukkan gula & kacau, masukkan pula susu & tepung kastard kacau lagi
-telor &tpg jagung dipukul hingga kembang masukkan kedalam adunan agr2 td
-setelah mendidih angkat & tapis
-bahagikan kepada beberapa bahagian& letakkan pewarna setiap 1
-tuangkan agr2  kedlm dulang, setelah sedikit membeku, tuang lagi agr2 yg 1 lagi kaler, dan seterusnya ulang yg sma,,,
kemudian sejukkan,,, boleh la ajk kengkawan dtg mkn...

No comments:

Post a Comment