Sunday, February 13, 2011

Puding Jagung Pelangi

Tips:- puding ni fetty gunakan Acuan dr tupperware, cantikkan??? harga nya pun berpatutan jer..
setelah diterbalikkan , ini la hasilnya...
Dapat kabar, adik dr kg nk dtg umah, kononnya wat puding kegemaran dia... sekali dia x jadi dtg daaa... puding da jadi... So, da tau x ape jawapannya??
Makan la sendiri...Mr,Love fetty x suka sgt mknan jenis lembik2 nih... huhuhuh.. terutama puding. So, fetty telan sorang2 la, igt esok nk g opis member nk berjamu kt sna.. makan ramai2...
Nak tau resepi x?

Bahan:-
1 paket agar2 (fetty pakai yg cap layang2 tu)
4 sb gula
1 cwn jagung dlm tin
1 sudu kecil susu pekat
1 sudu kecil tepung kastard
pewarna yg dibenarkan, merah/hijau/biru
5 cawan air

Cara:-
Masak agar2 dgn 5 cwn air, mengelegak masuk masukkan gula, sementara tunggu agar2 hancur. Gaulkan jagung td bersama susu pekat & tepung kastard. Kemudian masukkan ke dlm periuk agr2 td. Gaulkan sama rata, setelah agk pekat masukkan dlm acuan.
Pewarna td titiskan 3 titik utk 1 warna diatas agr2, kemudian layarkan perlahan2 dgn garfu.. supaya warna tidak smpai ke dasar hnya ats permukaan agar2 sahaja. Biarkan beku,, jap2 g bole la dihidang & dimakan bersama family.. Selamat Mencuba.

No comments:

Post a Comment