Slurpp...slurppp...
Kegemaran fetty nih, tp Mr.Love x suka.. Selalunya klu fetty buat mesti fetty makan sorang2.. huhuhuh
Kalau fetty wat malam mknnya siang esok, da sejuk br kuar dr peti ais tuh,,, ermmm sedapnya.
Bahan:-
3 biji pisang nangka
1 helai daun pandan
1 buku gula kabong
1 senduk gula pasir
1 sb biji sagu (rendam dlm air panas)
3 cawan air
Cara:-
Gula kabong dimasak dgn air, sehingga cair semua ditapis.
Air gula yg sudah ditapis td, masukkan gula, sagu &daun pandan sehingga mengelegak masukkan pisang. Sehingga nmpak pisang agk layu leh la ditutup api...
Slurppp.... selamat menjamu selera.
mcmna pulak sukatan untuk kurangkan manis pengat ni? sy suka nih..
ReplyDeleteinbox kat chatbox sy ye sukatan nak kurangkan gula ni..trm kasih :)
ReplyDeleteutk kurangkan manis,, amik sukatan gula guna sudu mkn dlm 5 sudu ke...
ReplyDelete